14.02.23 Nyheder

Betonvareforeningen på Byens Gulv

Denne artikel er skrevet af

Betonvareforeningen

Den kombinerede konference og produktmesse er netop løbet af stablen med 180 deltagere, udstillere og indlægsholdere, der mødtes i Nyborg til netværk og inspiration. Årets tema var konflikter og dilemmaer i forhold til gulvet mellem husene.

Foto: Jesper Ketelsen, Dansk Beton

Den 9. februar 2023 var Byens Gulv vært for 14 indslag på 3 scener og en producentmesse med de allernyeste materialer og produkter. Fokus var som vanligt at dele den nyeste viden om teknik og materialer samt inspiration og erfaringer.

Magasinet BETON talte med to medlemmer af Betonvareforeningen, der deltog på dagen – KantDesign og Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik – om fordelene ved at deltage på Byens Gulv.

Kim Christian Pedersen, ejer og direktør i KantDesign, opfatter Byens Gulv som oplagt at deltage i.

Foto: KantDesign

Netværk og inspiration

For Kim Christian Pedersen, ejer og direktør i KantDesign, er Byens Gulv helt oplagt at deltage i. Han in-situ støber bænke, støttemure, blomsterbede, vandrender m.m. i beton med egenudviklet støbemaskine direkte i byrum, og derfor er en event fyldt med landskabsarkitekter godt til både netværk og inspiration.

”Byens Gulv er altid meget spændende for mig, fordi 95 pct. af deltagerne er landskabsarkitekter, der arbejder med byrum og legepladser. Jeg oplever stor interesse fra arkitekternes side for det fleksible i mine produkter, fordi jeg støber betonen på stedet ud fra den tegning, de kommer med.”

På udstillingen viser Kim Christian Pedersen en video, der illustrerer netop denne fleksibilitet i processen, som afsæt for dialog med besøgende. Han var på Byens Gulv for femte gang og understreger, at trækplastret for ham – ud over salg - er netværk og inspiration.

”Der er altid spændende foredrag fra landskabsarkitekterne og kommunerne. Jeg har lige hørt om genanvendelse af beton, hvor man nedknuser og bruger betonen i nye produkter. Det er jeg også så småt i gang med i min virksomhed. Og så er det inspirerende at se, hvad de andre producenter har med,” fortæller han.

Thomas E. Frank, salgschef hos Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, finder det meget relevant at deltage i Byens Gulv. Virksomheden har de deltaget i cirka 10 år.

Foto: Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik

Godt match mellem indlæg og produkter

Også Thomas E. Frank, salgschef hos Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, finder det meget relevant at deltage i Byens Gulv. Som virksomhed har de deltaget i cirka 10 år.

”Som betonvirksomhed med produkter, som henvender sig til deltagerne på Byens Gulv, er det absolut relevant at deltage. Vi kommer altid hjem fra Byens Gulv inspireret af nye tendenser,” siger han.

Ifølge Thomas E. Frank er der generelt et godt match mellem konferenceoplæg, og de produkter, virksomhederne udstiller. I år var der fx oplæg om cirkulær økonomi, genbrug og grønnere cement, og med et L-element støbt med Futurecem på udstillingen, kunne han dermed afspejle netop det, som der bliver talt om på konferencen.

”Det fungerer meget fint i og med, at vi så vidt muligt sørger for at have de nogle af de produkter med i udstillingen, som der tales om til konferencen. Vi er oprigtigt glade for Byens Gulv. Her er alle de rigtige mennesker samlet på ét sted,” afslutter salgschefen, inden han skynder sig ind til næste indlæg på konferencen.

Thisted-Fjerritslev Cementvarefabriks stand ved Byens Gulv.

Foto: Jesper Ketelsen, Dansk Beton

Kant Designs stand ved Byens Gulv.

Foto: Jesper Ketelsen, Dansk Beton

IBFs stand ved Byens Gulv.

Foto: Jesper Ketelsen, Dansk Beton

Aarhus Cementvarefabriks stand ved Byens Gulv.

Foto: Jesper Ketelsen, Dansk Beton

Fakta:

Om Byens Gulv

Byens Gulv er en endagskonference, der arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Beton, Københavns Universitet, Dansk Byplanlaboratorium, Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, IDA og Kommunal Vejteknisk Forening.

Parterne bag konferencen havde skruet et spændende program sammen til dagen med fokus på følgende spørgsmål:

Hvordan skal vi genbruge materialer, når lovgivningen på området er så rigid?

Hvorfor taler vi kun om CO2 og klima i byggeriet – og ikke mellem husene?

Hvad er faktisk bedst – at bygge tæt eller give plads til lækre frirum med god biodiversitet?

På dagen kunne man blandt andet opleve Hélène Chartier, Director of Urban Planning & Design, C40 Cities med en præsentation og i en afsluttende debat og perspektivering på ’lille Danmark’ i det globale perspektiv. Også arkitekten Jan Tanaka fra JAJA Architects lagde vejen forbi for at fortælle om deres arbejde med byens gulv som et gennemgående element, der skaber multifunktionelle rum med flydende overgange mellem ude og inde, landskab og arkitektur samt byrum, der fremmer uformelle og formelle aktiviteter.

Se programmet her

Birgitte Theresia Henriksen
Skrevet af:

Birgitte Theresia Henriksen

Relateret indhold